085 - 106 14 07

Ongediertebestrijder nodig in Lelystad?

Mieren bestrijden Lelystad

Ervaar je overlast van mieren rond- of in je huis? Heb je al verschillende dingen geprobeerd maar lijkt niets de constante toestroom van nieuwe mieren tegen te houden? Laat MDB ongediertebestrijding je mierenplaag bestrijden. Bel ons op 085 - 106 14 07 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Als professionele ongediertebestrijder beschikken we over effectieve bestrijdingsmiddelen die je als particulier niet zomaar in de winkel kunt kopen. En vanwege onze ervaring weten we exact hoe we het bestrijdingsmiddel op de beste manier kunnen inzetten. Dat kan het verschil betekenen tussen jarenlang problemen met mieren en een effectieve bestrijding.

Mogelijke gevolgen mieren in huis in Lelystad

Mieren vormen op zichzelf geen groot gevaar voor je gezondheid. Anders dan andere soorten ongedierte zijn het geen beruchte virusverspreiders. Sommige soorten bijten maar deze mieren komen in Nederland gelukkig weinig voor. Ze verspreiden vooral bacteriën doordat ze op allerlei onhygiënische plekken rondkruipen om hun voedsel bij elkaar te zoeken.

Toch kan het wel degelijk dat ze schade aanrichten op de plek waar ze hun nest bouwen. Het liefst doen ze dat in een zanderige ondergrond. Daarom zie je mieren vaak tussen trottoirtegels of tussen je terrastegels wegkruipen. In het meest nadelige geval kan dat resulteren in een verzakking van je terras. Maar meestal blijft de schade redelijk beperkt.

Pas wanneer ze in huis hun nest bouwen wordt het echt vervelend. We treffen regelmatig nesten aan in spouwmuren, in kruipruimtes (met zand), in isolatiemateriaal, in rot hout. Je kunt je voorstellen dat ze aardig wat ruimte moeten maken om een grote kolonie te kunnen huisvesten. Niet zelden gaat dat ten koste van het materiaal waar de mieren zich in nestelen.

Meer over mieren

Mieren leven in grote kolonies en hanteren een strakke rolverdeling. Een mierenkolonie wordt gesticht door een koningin. Zij brengt ook de larven groot. De werksters bouwen het nest, graven gangen en zorgen voor het voedsel. Later in het seizoen worden de vliegende mannetjes en vliegende vrouwtjes (de nieuwe koninginnen) geboren. Samen zorgen zij uiteindelijk voor het voortzetten van de kolonie.

Mieren communiceren voornamelijk via geur. Je ziet ze dan ook vrijwel altijd netjes achter elkaar aan kruipen. Dat doen ze niet omdat ze het fijn vinden om in de houding te lopen, ze volgen nauwkeurig het geurspoor dat door de mieren voor hen is uitgezet. Op deze manier vinden ze ook hun eerder ontdekte voedselbronnen terug. Het is tegelijkertijd de reden dat ze telkens naar dezelfde plekken blijven terugkomen.

Elke kolonie heeft een eigen unieke geur. Daaraan kunnen ze elkaar en hun looproutes herkennen. Zo zijn er speciale werksters (verkenners) wiens belangrijkste taak het is om nieuwe voedselbronnen te vinden. Als ze voedsel hebben gevonden markeren ze het spoor ernaartoe en kan de rest van de kolonie komen helpen om het eten te verzamelen.

Zelf mieren bestrijden in Lelystad

Als je online zoekt naar manieren om mieren te bestrijden zie je de gekste dingen voorbij komen. Allerlei huis-tuin-en-keuken tips van koffiedrab verspreiden en krijtstrepen trekken tot het strooien van bakpoeder. Hoewel sommige van deze middeltjes de mieren desoriënteren door hun geursporen te verstoren zal het ze er niet van weerhouden later gewoon weer terug te komen. En lokdoosjes of gif in poedervorm zijn meestal niet sterk genoeg om een hele kolonie uit de roeien.

Je loopt met lokdoosjes zelfs het risico om een vreemde mierenkolonie aan te trekken die tot op dat moment helemaal niet van plan was om bij jou te komen rondkijken. Om te voorkomen dat de mieren blijven terugkomen kun je nog het beste hun geursporen zo goed mogelijk proberen te verwijderen. Door goed te dweilen en grondig te boenen kun je er voor zorgen dat ze zo gedesoriënteerd raken dat ze in het vervolg misschien een andere kant op lopen als ze weer op zoek gaan naar voedsel.

Contacteer MDB ongediertebestrijding voor mieren bestrijden in Lelystad

Heb je al jaren te maken met een terugkerende mierenplaag? Zijn het er inmiddels zoveel geworden dat je niet weet waar je moet beginnen of heb je er simpelweg de tijd niet voor om je met het bestrijden van de mieren bezig te houden? Laat jouw mierenprobleem dan oplossen door MDB ongediertebestrijding. We helpen je bij het opsporen van het nest, bij de bestrijding van de mieren en zo nodig met de verwijdering van het mierennest.

Laat deze kleine zwarte insectjes niet langer je gemoed beïnvloeden. Hoewel ze weinig schade aanrichten kan het erg vervelend en frustrerend zijn wanneer ze met tientallen tegelijk door je keuken of over het aanrecht kruipen. Reken vandaag nog definitief met de mieren af door ze te laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. Bel 085 - 106 14 07 of neem contact op via het contactformulier.

 
 

Ons werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Definitief van ongedierte af!

Bij ons bedrijf werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Scherpe tarieven

Scherpe prijzen gegarandeerd door een regionale aanpak. Informeer naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Bestrijding
  • Preventie
  • Wering

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Hoofdvestiging