085 - 106 14 07

Ongediertebestrijder nodig in Lelystad?

Houtworm bestrijden Lelystad

Eigenhandig houtworm bestrijden is lastig. Wellicht heb je boorgaatjes ontdekt in houten draagbalken of meubels en vraag je jezelf af wat je in deze situatie het beste kunt doen. Bestrijdingsmiddelen die voor particulieren verkrijgbaar zijn, zijn vaak minder krachtig en na de behandeling is het lastig om te beoordelen of de houtworm volledig is verdwenen.

Als professionele ongediertebestrijder helpt MDB ongediertebestrijding je met de bestrijding van houtworm. Voor we beginnen maken we eerst een inventarisatie van de schade. We kijken in welke mate de houtwormen zich hebben verspreid en kiezen op basis daarvan het behandelplan en de bestrijdingsmethode die daar het beste op aansluiten. Bel 085 - 106 14 07 voor een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Houtworm herkennen

De aanwezigheid van houtwormen kun je gemakkelijk herkennen aan de boorgangen in het hout. Ze vreten zich een weg door je houtwerk en laten daarbij kleine rondvormige gaatjes achter. Af en toe tref je aan het einde van zulke boorgangen zelfs zaagsel of minieme uitwerpselen aan. Om na te gaan of de houtworm nog actief is kun je een wit vel papier onder de houten constructie neerleggen. Wanneer je na een week zaagsel op het papier ziet liggen weet je dat de houtwormen nog steeds actief zijn.

Soms kun je houtwormen ook opmerken door knagende of kloppende geluiden. Zijn er nog geen geluiden te horen maar zie je wel af en toe een kever rondvliegen? Ook dan is het oppassen. Vermoedelijk zijn de kevers op zoek naar de ideale plek om hun eitjes te leggen. Door de kevers in een vroeg stadium te bestrijden kun je voorkomen dat de houtworm uiteindelijk in je draagbalken, meubels en andere houten delen terechtkomt.

Een houtworm, wat is dat eigenlijk?

Een houtworm is geen diertje op zich maar de verzamelnaam voor de larven van enkele keversoorten. Omdat de larven van deze kevers er vrijwel hetzelfde uitzien worden ze allemaal houtwormen genoemd.

De kevers leggen hun eitjes het liefst in openingen in het hout. Dat kunnen bijvoorbeeld spleten zijn of plekken waar het hout beschadigd is. Na zo’n drie weken komen de eitjes uit. Bij de geboorte is de larve ongeveer 1 millimeter groot. Zodra ze uit het ei kruipen boren ze zich direct in het hout. Deels om zich ermee te voeden, deels om zich te verstoppen.

Hebben ze zich eenmaal in het hout verstopt dan zal de houtworm zich waarschijnlijk niet meer laten zien. Uiteindelijk kunnen ze wel 5 tot 10 jaar in het hout blijven zitten voordat ze de transformatie van houtworm naar kever ondergaan en uitvliegen.

Houtworm professioneel bestrijden Lelystad

Wanneer je denkt met houtworm te maken te hebben kun je het beste direct actie ondernemen. De houtwormen gaan niet uit zichzelf weer weg. Zelfs als er tussentijds geen nieuwe bijkomen ben je pas van ze af op het moment dat de kevers na de transformatie zijn uitgevlogen. En ondertussen kunnen ze jaren verdergaan met het vernielen van meubels en andere onderdelen van je woning.

Zelf houtworm bestrijden is vaak lastig omdat de wormen erg diep in het hout wegkruipen. De meeste bestrijdingsmiddelen die voor particulieren te koop zijn werken alleen aan de oppervlakte. Daardoor tref je maar een deel van de houtwormen. En het is juist zo belangrijk om ze allemaal kwijt te raken. Anders gaat de vernieling van je woning na een tijdje gewoon weer verder.

Als ongediertebestrijder kunnen we helpen bij het bestrijden van houtworm. Omdat we ertoe gekwalificeerd zijn mogen we zwaardere bestrijdingsmiddelen inzetten. En omdat we al veel houtwormprojecten succesvol hebben afgerond zijn we in staat om in iedere situatie een goede afweging te maken over de meest effectieve bestrijdingsmiddelen en de meest geschikte bestrijdingsmethoden.

Contact voor houtworm bestrijden Lelystad

Heb je boorgangen ontdekt in meubels, draagbalken of in de vloer? Of zijn er andere aanwijzingen die erop wijzen dat er houtworm in je woning aanwezig zou kunnen zijn? Bel MDB ongediertebestrijding op [bono_servicnumber]. We komen graag bij je langs om polshoogte te nemen. Als er inderdaad sprake is van houtworm zullen we de situatie analyseren om te zien hoe ver de houtwormen zich al hebben verspreid. En hoeveel schade ze al hebben aangericht. Op basis van die bevindingen stellen we dan een bestrijdingsplan op.

De kosten van houtwormbestrijding zijn grotendeels afhankelijk van de gekozen bestrijdingsmethode en van de omvang van het probleem. Als je graag vooraf een indicatieve offerte wilt ontvangen, geef dan zoveel mogelijk informatie door via ons contactformulier. Dan nemen we spoedig contact met je op.

 
 

Ons werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Definitief van ongedierte af!

Bij ons bedrijf werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Scherpe tarieven

Scherpe prijzen gegarandeerd door een regionale aanpak. Informeer naar de mogelijkheden!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Bestrijding
  • Preventie
  • Wering

Werkgebied

Amsterdam, Amstelveen, Almere, Dronten, Aalsmeer, Huizen, Hilversum, Utrecht, Lelystad, Emmeloord, Harderwijk en omstreken.

Hoofdvestiging